אם אתם מארחים חברים או פשוט חוגגים יחד את ערב הסילבסטר בארוחה רומנטית בבית איך אפשר בלי אוסף קינוחים מפתים ומתוקים במיוחד? לכבוד הסילבסטר השף חנוך שכטר מגיש לנו שלושה מתכונים של קינוחים חלומיים המוגשים לכם באהבה בכלי האירוח מהקולקציה של גולף&קו. קינוחים המשתלבים מצוין עם יין מבעבע, פירות עונתיים ונשיקה אחת חשובה במיוחד.
עוגת שוקולד
לתבנית בקוטר 24 ס"מ
מרכיבים:
250 גרם שוקולד מריר
170 גרם חמאה רכה
4 ביצים
4 כפות סוכר
קורט מלח
8 כפות קמח
4 כפות יוגורט טבעי
1 כפית אבקת אפיה
אופן הכנה:
- במקרוגל ממיסים את השוקולד בקערה ידידותית למכשיר למשך כדקה כאשר לאחר חצי דקה משהים את פעולת המיקרו לכמה שניות וממשיכים לחצי דקה הנוספת. אין צורך שכל השוקולד יימס אלא רובו, מוציאים מהמיקרו ומערבבים עד להמסת השוקולד כולו. כשנמס, מוסיפים את החמאה והיוגורט לשוקולד ומערבבים.
- מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח. מקפלים את הקצף לקערת השוקולד לאט, כף אחר כף עד להטמעה מלאה.
- מנפים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח יחדיו, דרך נפה, מסננת או בקערה בעזרת מטרפה או מזלג. מאחדים עם מסת השוקולד.
- שופכים את התערובת לתבנית מרופד בנייר אפיה ומשומנת בדפנות. מחממים תנור ל170 מעלות ומכניסים את העוגה לכ40 דק עד שהעוגה מתייצבת, המרכז אינו רוטט וניתן ללחיצה ללא השארת מגע אצבע.
- ניתן לקשט בשוקולד מריר/לבן מומס, אבקת סוכר/קקאו, סוכריות וכד.
סמיפרדו וניל וגנש שוקולד
מצרכים ל4 מנות:
500 מ"ל שמנת
4 ביצים מופרדות
3 כפות סוכר
1 מקל וניל
לגנש:
200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
- בקערה שמים את הסוכר והחלמונים ומקציפים עד לקבלת קצף תפוח ובהיר. חוצים את המקל וניל, מוסיפים לקערה וטורפים עוד כחצי דקה
- בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה עד שהיא רכה, ומקפלים לתערובת החלמונים
- בעוד קערה, מקציפים את החלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף יציב ומקפלים גם לקערה המרכזית.
- מניחים ניילון נצמד בתוך 4 כוסות כך שהניילון משוחרר ומגיע לקרקעית. לכל כוס שופכים כשלושת רבעי מגובה מהתערובת שלנו ומכניסים למקפיא ל5 שעות לפחות
- ממיסים שוקולד מריר במיקרו (ראה סעיף 1 במתכון עוגה). נותנים לשוקולד להתקרר עד שאצבע שניכנסת לתוכו מרגישה שוקולד פושר. (ניתן לזרז את התהליך בעזרת ערבוב השוקולד). מוציאים את הכוסות מהמקפיא, שופכים בזהירות (מומלץ להעזר בכפית) שוקולד על הסמיפרדו ומיד מכניסים למקפיא לעוד שעתיים לפחות.
ניתן להגיש עם פירות טריים או עוגיות.
טארט ליים
מתאים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
מרכיבים לבצק:
310 גר קמח
175 גר חמאה בטמפ' החדר
125 גר' אבקת סוכר
50 גר' שקדים טחונים
4 חלמונים
2 חלבונים
למלית ליים:
160 מיץ ליים
200 סוכר
גרידה מ3 ליים
5 ביצה
200 חמאה
אופן הכנה:
לבצק: 1. במעבד מזון מכניסים את החמאה, הסוכר והשקדים הטחונים. מערבבים כמה שניות. מוסיפים את החלמונים והחלבונים ומערבבים בערך דקה.
- מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת כדור בצק יחסית מוצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לחצי שעה במקרר.
- מוציאים את הבצק ומרדדים אותו בין שני ניירות אפיה. מורידים את הנייר העליון והופכים אותו לתבנית. מהדקים את הבצק לתבנית ומסירים בזהירות את נייר האפייה השני. מכניסים שוב למקרר לשעה.
- מחממים תנור ל180 מעלות. מוציאים את התבנית ישר מהמקרר לתנור ואופים כ20 דק או עד להזהבה. מצננים על השיש.
לקרם:
- טורפים בקערה את הביצים והסוכר כ2 דקות, מעבירים לסיר קטן עם מיץ הליים והגרידה.
- מניחים על אש קטנה ומערבבים ללא הפסקה עד שהקרם מסמיך (כעשר דקות) כשמורידים מהאש כדאי להעביר את הקרם במסננת דקה לסינון ביצה שאולי התקרשה. מערבבים את החמאה בקרם המסונן ומעבירים שוב במסננת. טורפים את הקרם כדקה ומצננים.
הרכבה: ממלאים את הבצק בקרם ליים, מכניסים למקרר מכוסה לכשעתיים. מומלץ להגיש עם קצפת מומתקת קלות וגרידת ליים