חנוכה הוא חג האורים והטיגונים ולמרות שזה כל כך טעים זה לא סוד שטיגון בשמן עמוק זו לא הדרך הבריאה ליהנות ממטעמי החג. בחנויות גולף & קו תוכלו למצוא כעת מגוון מכשירי טיגון ללא שמן. במחבת המולטי קרפ ובמכשיר אקטיפריי תוכלו להכין לביבות בריאות וטעימות וסופגניות רכות ומתוקות ללא טיפת שמן. רוצים לדעת איך עושים את זה ?
קבלו שני מתכונים של שפית הבית של חברות ניופאן – שמרית גולדברג צפדיה שיעשו לכם סוף שבוע חמים וטעים במיוחד ובעיקר בריא לכל המשפחה.
סופגניות אפויות במכשיר אקטיפריי
מצרכים:
1/2 ק"ג קמח
25 גר' שמרים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
100 גר' חמאה רכה או 1/2 כוס שמן
תמצית וניל
150 מל' מים או חלב פושר
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה לשים קמח שמרים וסוכר ולהפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה.
- להוסיף חמאה, וניל, ביצים וחלב ולהמשיך לערבל עד שהבצק מתחיל להתגבש ומתחיל להיות חלק ודביק. במידה ויש צורך אם הבצק לא מתגבש ניתן להוסיף עוד שתי כפות חלב.
- להוסיף את המלח ולערבל עד שהבצק נפרד מהקערה ובתחתית הבצק דביק ומבריק.
- להוציא מקערת המיקסר ולהניח בקערה משומנת בשמן ולכסות בניילון נצמד להפחה של חצי שעה עד שעה לפחות .
- ליצור כדורים יפים ובגודל אחיד של 60 גר כל אחד .
- להניח להתפחה נוספת של רבע שעה לפחות .
- להבריש כל כדור במעט חמאה מומסת ולהניח בתבנית האקטיפריי ולאפות במשך- 15 – 20 דק.
לביבות סלק ובטטה במחבת מולטי קרפ
מצרכים
3- 4 סלקים אפויים על מצע מלח ומרוסקים
1 בטטה אפוה על מלח ומרוסקת
סה"כ מכל הירקות צריך 500 גר' (אפשר להכין רק מסלק או רק מבטטה אם לא רוצים לשלב )
2 ביצים
1 שן שום כתושה
1 כף טחינה גולמית
3 כפות כוסברה / נענע קצוצות
2 כפות סויה
1/2 כוס קמח תופח
1/2 כוס קמח רגיל
1 כף סוכר
1 כפית מלח / פלפל לפי הטעם
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- לערבב הכול יחד במעבד מזון
- להעביר לשקית זילוף ולהניח על מחבת המולטי קרפ המשומן קלות ולהפוך מדי פעם
מצרכים לרוטב:
3 כפות עירית קצוצה
3 שמנת חמוצה דלת קלוריות
3 כפות מיונז
מלח ופלפל
1 כפית מיץ לימון
לערבב הכול ולהגיש
מתכונים באדיבות שפית הבית של ניופאן גורמה שמרית גולדברג צפדיה