השף חנוך שכטר מפנק אתכם במבחר מתכוני קיץ קלילים וטריים של פירות מרעננים לגוף וגם לנשמה
מתוך : אתר סלונה saloona.co.il
הקיץ הישראלי הוא גן עדן של פירות, שאפשר לשלב לארוחה שלמה: מסלט תפוזים צבעוני ומרענן ועד לתאנים ממולאות ומעדן טפיוקה לקינוח. ואיך זה קשור לאהבה נכזבת?
כמעט הפסקתי לבשל לאחרים בגלל האהבה. אהבה נכזבת יותר נכון, אהבה שהפסיקה לאהוב. או שאולי לא באמת אהבה מעולם. והנה היום, 3 וקצת שנים אחרי, כשבקורות חיי עברתי בכמה מקומות בדרך וכשבליבי אהבה גדולה ואמיתית, אני מבשל לזוגות שלי ברצון להשביע רצון אפילו יותר גדול ממה שהיה לי לפני. והכל בזכותה. האהובה.
בזכות אהובתי גם מצאתי את המקום להתגבר ולשתף בסיפור חברה טובה כשהיא באה לספר לי שהחבר שלה הפך ל”לשעבר”. ניסיתי לעודד אותה. בעיקר עם אוכל, ומתוק. פעם הדרך הכי קלה לעודד אותה היה לקנות חפיסה של lindt או coute d’or. בשלב מסוים המתוקים הפכו ל”אויבים”. אז עברנו לפירות, ובקיץ יש ערימות של פירות. היו לי מלא פירות בבית אז הצעתי להכין לה סלט פירות. “אני רעבה, אולי נאכל משהו קודם ואז נקנח בסלט פירות מתוק ונעים?”, הסכמתי ונכנסתי למטבח.
הוצאתי מהמקרר את הדובדבנים, האבטיח, המלון, התפוז והפומלה, האפרסקים והמשמשים, הענבים והתאנים, אננס ונקטרינות, אגסים ותפוחים ועוד ועוד ועוד. היו לי שם גם אבוקדו וחסה, שומר ועשבים, היו בארון פריקה, טפיוקה ועדשים. בראש כבר הפכתי את סלט הפירות לארוחה שלמה. הכנתי סלט חסה סלנובה עם שומר, תפוז, שקדים ונענע; עלי אנדיב עם פקאן מסוכר, תפוח עץ וחומץ פטל. פרסתי לנו פרוסות דקות מהאבוקדו והמנגו, עם אגוזי מלך ופלפל חריף; הכנתי אספרגוסים עם פומלות בוויניגרט שום לימון; עדשים עם משמשים מקורמלים, חריף ירוק ושאלוטס. וגם תאנים ממולאות בפריקה וחמוציות עם טחינה גולמית וכוסברה ולקינוח מעדן טפיוקה בקרם קוקוס עם שזיפים, אננס, נענע וקשיו. חוץ מזה ערמתי על השולחן דובדבנים מתוקים וחמוצים, ענבים ירוקים וסגולים ומכל הבא ליד.
היא שמחה על השפע והצבע, טעמה מפה ומשם ולאט לאט התחסלו הצלחות. כשהיא סיימה מחוייכת ושבעה הרגשתי שאולי אני לא יכול לגרום לזמן לעשות את שלו בשבילה אבל לפחות עד שזה יקרה יהיה לה קצת מתוק וטעים. בזכות האהבה.
מעדן טפיוקה קוקוס עם שזיפים, אננס וקשיו
מרכיבים (ל-4 סועדים):
1 כוס טפיוקה
חצי כוס סוכר
1 קופסה של נוזל קוקוס
2 כוסות מים
1 כף שבבי קוקוס
1 אננס
4 שזיפים
60 גרם קשיו
עלי נענע מ- 5 גבעולים
אופן ההכנה:
- בסיר רחב שופכים את הטפיוקה, הסוכר, נוזל הקוקוס, שבבי הקוקוס והמים, ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות תוך כדי ערבוב עד שהטפיוקה נהיית שקופה ונוזל מסמיך.
- מכבים את האש ומוזגים את הטפיוקה לכוסות הגשה.
- חותכים את האננס והשזיפים לקוביות, מערבבים עם הנענע והקשיו ומניחים כף או שתיים על הטפיוקה.
בתיאבון
סלט סלנובה, שומר, תפוז, שקדים ונענע
מרכיבים (ל-4 סועדים):
1 חבילת סלנובה (חסה משי שמגיעה בזוגות, ראש סגול וראש ירוק)
2 שומרים קטנים
2 תפוזים + מיץ מתפוז 1
100 גרם שקדים
עלי נענע מ-5 גבעולים
עלי כוסברה מ5- גבעולים
שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס
אופן ההכנה:
- מפרידים את עלי הסלנובה בזהירות ומניחים בקערת סלט רחבה.
- חותכים את השומרים לפרוסות דקות ככל הניתן ומסדרים מעל החסות
- מקלפים את התפוז ובצורה שהכי קל לנו חותכים אותו. או לפילטים או לפרוסות, איך שנוח, ומסדרים בקערה
- מעל מפזרים שקדים, נענע וכוסברה, שופכים את מיץ התפוז, שמן זית מלח ופלפל, מערבבים בעדינות ובתיאבון.
עוד סיפורים ומתכונים אפשר למצוא בבלוג של חנוך שכטר:
https://postapicius.wordpress.com/