מה מעניק אווירת חורף חמימה בבית יותר מאשר מרק חם ומהביל? כזה המציף ריח משכר של ירקות ותבלינים בכל חדרי הבית. ניחוחו של מרק טעים שכזה עוד זכור לנו מילדותינו, מרק שהוא יותר ממרק, שהוא הקסם המלכד את כל המשפחה ביחד בחודשי החורף, סביב השולחן, בקופסה שלוקחים לבית הספר או לעבודה, כזה שמוציאים מהמקרר כשנכנסים הביתה ביום גשום כדי להתחמם וזה שמזכיר לנו את הבית כשנוסעים רחוק וקצת מתגעגעים.
השף חנוך שכטר החליט לפנק אותנו לכבוד העונה הקרה בשלושה מתכונים נפלאים של מרקים קלאסיים עם הטוויסט הייחודי שלו. כל שנותר הוא להתחדש בסט סירים, מכשירי המטבח החדשים של SALT&PEPPER וקעריות וסכום מעוצבים מהקולקציה החדשה של גולף & קו, להדליק את האש ולחכות שהריח כבר ימשוך את כל המשפחה למטבח.
מרק עדשים כתומות
2 כוסות עדשים כתומות
4-3 שיני שום קצוצות
2כפות שמן
ליטר מים
1 כוס כוסברה קצוצה
1 כוס סלרי קצוץ
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
250 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
1 בטטה קלופה וחצויה
מלח
1 כפית קארי צהוב
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף כמון
אופן ההכנה:
- משרים את העדשים במים במשך 15-10 דקות. מסננים.
- מחמים בסיר 2 כפות שמן. מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות, רק עד שהוא מעט מתרכך.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, עד שהבטטה מתרככת.
- בעזרת בלנדר ידני טוחנים את המרק עד למרקם הרצוי.
- מבשלים עוד 4-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
מרק שעועית אדומה
חצי קילו (1 שקית) שעועית אדומה
2 בצלים גדולים 5שיני שום
1 ראש סלרי אמריקאי
6 כפות שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה פפריקה חריפה
2 ליטר מים מלח ופלפל שחור גרוס
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- לילה לפני, משרים את השעועית בקערה עם הרבה מים
- מחממים את השמן בסיר גדול, קוצצים את הבצל ומזהיבים בשמן.
- קוצצים דק את השום והסלרי ומוסיפים לבצל הזהוב. מטגנים בערך דקה.
- מסננים את השעועית ומוסיפים לסיר ללא מי ההשריה. מוסיפים את המים, שני סוגי הפפריקה, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כארבע שעות עד שחלק מגרגרי השעועית "נמס", כלומר קליפתם נפרצת והם מעשירים את המרק ומסמיכים אותו. טועמים, הגרגרים צריכים להיות רכים לגמרי למאכל.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, בוחשים ומגישים.
מרק מינסטרונה
6 עגבניות
חצי כוס שעועית לבנה
1 בצל גדול
1 תפו"א גדול
1 בטטה גדולה
2 גזרים
4 גבעולי סלרי, כולל העלים
2 ליטר מים
2 עלי דפנה
גבעול מרווה
2 גבעולי אורגנו
מלח גס
פלפל שחור גרוס
2 שיני שום
1 כוס פסטה לבחירתכם
אופן הכנה:
- את השעועית משרים לילה מראש במים, מבשלים בהרבה מים עד שמתרכך, מסירים מהאש ומסננים.
- בסיר גדול מטגנים את הירקות לפי סדר הקושי, מקשה לרך..
- מנמיכים את האש, ומוסיפים את השעועית הלבנה ו2 ליטר מים.
- מבשלים בערך חצי שעה. אחרי חצי שעה, כשהשעון מצלצל, מוסיפים פלפל שחור גרוס, פסטה, ושתי שיני שום כתושות, לעוד 5-7 דקות בישול, לא יותר. הפסטה תישאר קצת קשה, אבל היא מתרככת המון בהמשך.
- מומלץ להגיש עם שפריץ לימון.