לקראת השבת לא רק הדיירים בבית האח הגדול רותחים וגועשים. כי זה בדיוק הזמן שהדיירים עמלים על ארוחות השבת שלהן ומכינים את המטעמים בקולקציית הסירים והמחבתות של גולף&קו. הדיירים נראים מאוד מרוצים מארוחות השישי בבית האח, לכן החלטנו לשתף אתכם בתפריט ולפנק אתכם במתכונים האהובים. לכם רק נותר להעמיד סירים מהבילים ולהתכונן לעונג השבת שלכם. ואם יש לכם התלבטויות פשוט תפתחו את ערוץ האח ועקבו אחרי המתרחש במטבח.
סלט סלק וגזר:
מצרכים:
6 סלקים קלופים
שלושה גזרים קלופים
כפית שטוחה של מלח
חצי כוס מיץ לימון
חצי כפית שטוחה של פלפל שחור
4 כפות שמן זית
רבע צרור פטרוזיליה
רבע כפית שטוחה של סוכר
איך מכינים:
1.הרתיחו את הסלקים והגזרים במים רותחים עד שהם רכים ואחר כך סננו את המים וצננו אותם.
2.חיתכו לקוביות, הוסיפו פטרוזיליה ואת שאר התבלינים והסוכר וערבבו.
סלט עגבניות חריפות ופלפלים חריפים:
מצרכים:
2 בצלים
2 פלפלים
3 עגבניות
4 שיני שום פרוסות
פלפל גדול ירוק חריף
צרור כוסברה
כפית שטוחה סוכר
כף אבקת מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
איך מכינים:
1.קצצו את הבצל וטגנו מעט במחבת, הוסיפו את השום וטגנו עד שהם מזהיבים.
2.חתכו את הפלפלים והעגבניות לקוביות קטנות והוסיפו למחבת עם מעט מים והנמיכו לאש בינונית והוסיפו סוכר, כוסברה ותבלינים.
3.בשלו כחצי שעה והוסיפו מעט מים במידה וצריך. חשוב לבחוש מידי פעם.
תבשיל דגים – חריימה:
מצרכים לפלפל צ'ומה:
1 ראש שום
2 כפות גדושות פלפל אדום חריף
חצי כפית מלח
מצרכים לחריימה:
6 פרוסות רוחב של דג לוקוס, דניס או אינטיאס.
חצי כוס שמן
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
1 כוס מים
1 כפית כמון
1 כפית קימל טחון
איך מכינים:
1.מכינים את הפלפל צ'ומה: כותשים יחד שום, פלפל חריף ומלח עד לקבלת מקרם רך.
2.מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים קלות את הפלפל צ'ומה. מוסיפים רסק עגבניות ומים ומבשלים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת.
3.מוסיפים את הדגים, מכסים במים ומבשלים 15 דקות בסיר מכוסה.
4.מוסיפים כמון ותבלינים, מערבבים בעדינות, מכסים את הסיר ומכבים את האש.
צלי בשר עם ירקות בתנור:
מצרכים:
3 בצלים גדולים פרוסים
1 ראש שום חצוי לרוחב (עם הקליפה)
עשבי תיבול: רוזמרין, תימין, פטרוזיליה, שמיר
קליפה מגוררת מתפוז אחד
2 ק"ג בשר לצלי (בקר או טלה) בקוביות גדולות
2 וחצי כוסות יין לבן יבש או חצי יבש
רבע כוס שמן זית
2 סלסלות פטריות שמפיניון חצויות
4 עגבניות גדולות חתוכות לשמיניות
2 פלפלים אדומים חתוכים לשמיניות
4 גזרים קלופים וחצויים
1 כוס זיתי קלמטה (שחורים) או סוריים (ירוקים) מגולענים
מלח ופלפל שחור גרוס
איך מכינים:
1.לילה לפני שמים בתבנית פיירקס גדולה ועמוקה את הבצל, השום, זר העשבים, קליפת התפוס, הבשר והיין. יוצקים מעל מעט שמן זית, מכסים ומשרים ל-24 שעות במקרר.
2.מוציאים מהמקרר, מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים, מכסים בנייר אלומיניום ואופים בחום בינוני (180 מעלות) למשך שעתיים וחצי.
אורז בסגנון מרוקאי:
מרכיבים:
500 גרם אורז
130 גרם צימוקים
3 כפות סוכר
3 כפות חמאה או מרגרינה
100 גרם שקדים שלמים מקולפים וקלויים
1 כף אבקת סוכר
1 כף קינמון
1 כפית מלח
איך מכינים:
1.מכסים את האורז במים, (כמה סנטימטרים מעל גובה האורז) עם כפית מלח ומביאים להרתחה.
2.מורידים לאש קטנה וממשיכים לבשל משך 10 דקות.
3.ממלאים 1/2 ליטר מים בסיר קוסקוס כפול (מניחים 1/2 לימון בתוך המים על מנת למנוע מהסיר להשחים.)
4.מסננים את האורז מהמים ומניחים בסיר הקוסקוס.
5.מאדים עם מכסה סגור משך 10 דקות.
6.מוציאים את האורז מהאש ומצננים משך 10 דקות.
7.שופכים על האורז שצונן כחצי כוס מים ומחזירים לסיר הקוסקוס לאידוי של עוד 10 דקות.
8.מוציאים את האורז מהסיר ומצננים עוד 10 דקות.
9.מפזרים על האורז את המרגרינה, הסוכר וצימוקים, ומערבבים היטב.
10.מחזירים את האורז לסיר הקוסקוס לאידוי אחרון.
11.מכסים עם מכסה ומאדים עוד 10 דקות.
12.עבדים מחצית מכמות השקדים (50 גר') במעבד המזון יחד עם אבקת הסוכר.
13.מסדרים את האורז עם הצימוקים בקערת הגשה, ומסדרים מעליו פסים של קינמון, ושל תערובת השקדים והסוכר.
14.מעטרים בשקדים השלמים שנותרו.
עוף ממולא בבשר טחון:
עוף שלם
למילוי:
3 בצלים מטוגנים
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
קילו בשר טחון
1 ביצה
כף גדושה אבקת מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית פפריקה
שמן ופפריקה לציפוי העוף
איך מכינים:
- מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה. מוסיפים שמן ומערבבים.
- מנקים את פנים העוף, מוציאים את העצמות וממלאים בתערובת, כשמנסים להכניס כמה שיותר.
- קושרים בחוט או תופרים את רגלי העוף.
- מעסים את העוף בשמן עם פפריקה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מכסים את העוף בנייר כסף ואופים שעה. מורידים את נייר הכסף ואופים חצי שעה נוספת.