השף חנוך שכטר מציג את המתכונים הכי טעימים לאירוח קליל בסוכה, לא רק בארוחות החג. פינגר פוד לסוכות – גרסת השף.
מה יותר נעים מלהעביר ערב רגוע בסוכה עם משפחה וחברים בחול המועד? עם מוזיקה טובה, הרבה צחוקים ואוכל קליל וטעים ברוח החג. השף חנוך שכטר החליט לפנק אותנו בכמה מתכונים נהדרים לכיבוד קליל על בסיס פירות טריים ויבשים בשילוב מיני מאפים, סלטים רעננים וקינוחים מתוקים. המוגשים בכלים מעוצבים מהקולקציה החדשה של גולף & קו המחכה לכם בחנויות המותג. חג סוכות שמח וטעים במיוחד ממשפחת גולף.
פשטידת בטטה ודלעת
1 בטטה בינונית
חתיכת דלעת
2 ביצים
1 גביע ריקוטה
100 גרם פרמז'אן מגורד
1 כף שמנת של פעם
3 כפות קמח
מלח
כף טימין קצוץ
פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
- מבשלים את הבטטה והדלעת שלמות בתנור עד לריכוך בטמפ של 160 מעלות (בערך שעה, שעה וחצי). מוציאים ומצננים
- חותכים חתיכה של 2*2 ס"מ מהדלעת ומניחים בצד. מקלפים את שנותר ממנה ואת הבטטה.
- בקערה גדולה מניחים את כל החומרים ואת הירקות ומועכים לידי גושים קטנים (לא גרגיריים מדי). מעבירים את המסה לתבנית משומנת.
- מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים כ40 דק
- מהדלעת ששמנו בצד פורסים פרוסות דקות ומקשטים את הפשטידה. ניתן להוסיף ארטישוק, תרד, פיטריות או כל ירק אחר שתחפצו בו לקישוט הפשטידה ולהוספת טעמים.
סלט אנדיב, רימונים וענבים
מרכיבים
2 יח' אנדיב פרוס
12 יח' ענבים חצויים
גרגירים מחצי רימון
חופן קשיו קצוץ
10 עלי נענע
1 כף דבש
1 כף חומץ מתוק (שרי, תפוח, פטל, בלסמי)
מעט מלח גס
מעט פלפל גרוס
2 כפות שמן זית
הוראות הכנה
מערבבים את כל הנוזלים בצנצנת או קערה קטנה, את כל המוצקים מערבבים בקערה גדולה, שופכים עליהם מהרוטב ומערבבים היטב.
מאפה נקטרינות
מרכיבים
4 ריבועי בצק בגודל של 5*5 ס"מ מבצק קפוא שאתם אוהבים (עלים, פריך, פילו וכד). חשוב להפשיר אותו במקרר לילה לפני.
4 יח' נקטרינה פרוסה לפרוסות דקות
לקרם שקדים:
100 גרם סוכר
1 כוס קמח שקדים
80 גרם חמאה מומסת
1 ביצה
2 כפות סוכר חום
אופן הכנה:
- מניחים את הבצק במרכז נייר אפייה, מחוררים את הבצק בעזרת מזלג.
- לקרם שקדים מערבבים את הביצה עם הסוכרים, עם החמאה והקמח שקדים עד לקבלת קרם חלק.
- מכניסים את הבצק לאפייה בתנור שחומם ל180 מעלות עד שהוא מזהיב קלות. מוצאים מהתנור ומצננים.
- מורחים מהקרם שקדים במרכז הבצק, מניחים פרוסות נקטרינה ומקפלים מעט את השוליים החיצוניים פנימה.
- מפזרים מעט סוכר חום ומחזירים לתנור ל12 דקות אפיה.
6. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה