ל"ג בעומר הוא חג המדורות, אבל גם תירוץ מצוין לצלייה באש על גחלים לוהטות של תפוחי אדמה, סטייקים, מרשמלו ושאר ירקות. השף חנוך שכטר הכין עבורכם שני מתכונים חמים עם התוספת הכי עיקרית שיש: תפוח אדמה מתוך אתר: סלונה saloona.co.il
"בבית אני מנצל את ל”ג בעומר לחגוג עם תפוח אדמה. זה זמן מעולה לתפוחי אדמה בארץ מכל הסוגים, הגדלים והצבעים. קרניבורים אוהבים אותו עם הבשר, ולצמחונים-טבעונים הוא טעים וממלא בלי הצורך לאכול המון קטניות או ירקות. תפוח האדמה מלא בסוכרים טבעיים בצורת עמילן, פחמימה לא קלילה בכלל אבל עם פוטנציאל טעם בלתי נגמר. הוא בא טוב מבושל במים או חלב ומעוך בתור פירה, הוא נהדר חתוך בתנור עם שמן זית ועשבים, הוא נפלא אפוי שלם, מרוח בקרם פרש וחמאה, מטוגן כמקלות או כתוספת לכל תבשיל אחר שיש בו נוזל ומתבשל יותר מחצי שעה.
אז עשיתי לנו ארוחת צהריים. צליתי תפוחי אדמה “ראטה” במחבת עם שמן זית, הוספתי כרוב ניצנים חלוט, בצל סגול, קרם פרש ופרמז’אן. אפיתי תפוחי אדמה קטנים עם שמן זית, שום ומרווה ותליתי אותם על עץ דקורטיבי שיש לנו, עטפתי כמה תפוחי אדמה סגולים בנייר כסף ושמתי בתנור, כשהיו מוכנים קיבלו חמאה, מלח ופלפל שחור.
היו לנו זיתי קלמטה ופטריות במקרר אז בישלתי כמה תפוחי אדמה “דזרה”, צליתי פטריות בתנור ושילבתי אותן עם הזיתים. והכנתי לה ניוקי, מתפוחי אדמה “בלו-ליפ”. שיימס לה בפה. היא מתה על זה ואני מת על זה שהיא מתה על זה, אז הכנתי לה שני סוגים. אחד טיגנתי בשמן זית והנחתי בקערה עם זרעי עגבניות, חריף ירוק ופרמז’אן. לשני בישלתי ערמונים ושאלוטס ואחרי שטבלתי את הניוקי לרגע במים מלוחים, הורדתי את שלושתם לצלחת שלה. עיניה אורו. כשהניוקי נמס לה בפה והיא חייכה בהודיה, הרגשתי כמה אהבה יכול להשיג לי תפוח אדמה."
מתכון 1: תפוח אדמה סגול אפוי עם קרם פרש וסלט עגבניות מרענן
מרכיבים – ל 4 מנות
4 תפוחי אדמה בינוניים מכל סוג מועדף
250 גר קרם פרש “יעקב’ס” / שמנת של פעם “תנובה”
חצי ק”ג מיקס עגבניות שרי
מעט נענע
מעט פלפל ירוק חריף
2 מלפפונים חמוצים
שמן זית
מלח ים אטלנטי אפור
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- אופים את התפוחי אדמה בתנור חם (200 מעלות) בערך שעה עד שהוא משחים ומתרכך. מוציאים, חוצים את התפוח לשניים. מזליפים שמן זית, מלח ופלפל.
- מערבבים את הקרם פרש ושמים כף גדושה בין שני החצאים.
- חותכים את העגבניות, ביחד עם הנענע והפלפל הירוק, מתבלים במלח ומזליפים שמן זית, ומניחים את הסלט ליד הקרם פרש.
- פורסים את המלפפון חמוץ ומניחים ליד הסלט.
בתיאבון.
מתכון 2: ניוקי תפוחי אדמה בחמאת זרעי עגבניות ופרמז’ן
מרכיבים – ל 4 מנות
400 גרם תפוח אדמה (עדיף מסוג “בלו-ליפ” או ראטה)
150 גרם קמח לבן
3 חלמונים
2 קוביות של 50 גרם חמאה
200 גרם מיקס עגבניות שרי
שמן זית
מלח ים אטלנטי אפור
מעט פלפל ירוק חריף
פרמז’ן
אופן ההכנה
- אופים את התפוחי אדמה ב200 מעלות בתבנית על מלח בתנור עד שהוא מתרכך. בערך 40 דק על צד אחד ו-20 דק’ על הצד השני. מוציאים מהתנור, חוצים את התפוח ומרוקנים את הבשר הרך. מעבירים אותו דרך מסננת דקה בעזרת לקקן או במכשיר להכנת פירה.
- מערבבים את בשר תפוח האדמה החם עם הקמח בעזרת כף עץ עד שהוא נטמע. מערבבים פנימה את הביצה במהירות כדי שלא תתקרש ומוסיפים פנימה את הקוביה הראשונה של החמאה. מעבירים את המסה למשטח עבודה מקומח. לשים בעדינות את המסה עד שנהיית כדור עדין. חשוב לעשות זאת במהירות כי ככל שנתעסק עם הבצק הוא יפתח גלוטן שיהפוך את הניוקי לדביק.
- חותכים מהכדור חתיכות קטנות יותר ומייצרים צינור. אותו חותכים לקוביות שהם הניוקי שלנו. מרתיחים מים עם מלח לבישול הניוקי (כמו לפסטה). כשהמים רותחים מכניסים את הניוקי למים. הם מוכנים כשהם צפים.
- במחבת ממיסים את החמאה, חוצים את העגבניות ומרוקנים את זרעיהן לתוך המחבת. מוסיפים פלפל חריף ואת הניוקי שצפו. מבשלים ביחד תוך כדי ערבוב כדקה ומטבלים במלח. מניחים בצלחת ומגרדים פרמז’ן. בתיאבון.
עוד סיפורים ומתכונים אפשר למצוא בבלוג של חנוך שכטר בסלונה:
http://saloona.co.il/members/chanochshechter