מה מסמל אהבה יותר מלבבות מתוקים? במיוחד כאלה שמגיעים בצורת עוגיות טעימות, צבעוניות ואפויות עם המון אהבה, את כלי האפייה הכי מתוקים תוכלו למצוא בחנויות GOLF&CO שני מתכונים מושלמים מחכים לכם למטה. כל מה שאתם צריכים להוסיף זה אהבה, חום, והרבה נשיקות.
עוגיות לבבות סנדוויץ' – הכי דביק שיש
מצרכים:
אחת ורבע כוסות קמח לבן
שלושת רבעי כוס של אבקת קקאו לעוגיות חומות או כף של צבע מאכל אדום טבעי לעוגיות אדומות
חצי כפית של סודה לאפיה
רבע כפית מלח
חמש כפות חמאה
שני שליש כוסות סוכר חום
ביצה
למילוי :
חצי חבילת חמאה
אחת וחצי כוסות סוכר לבן
רבע כוס אבקת סוכר
שתי כפיות ווניל או תמצית וניל
שתי כפות חלב
להכנת המילוי:
הכניסו לבלנדר את החמאה במהירות בינונית עד קבלת מרקם אוורירי ורך.
הורידו למהירות נמוכה, ולאט לאט הוסיפו סוכר עד ליצירת קרם חלק.
הוסיפו את הווניל. ולאחר מכן את החלב בהדרגה עד ליצירת מרקם קליל ונוח למריחה.
טפטפו כמה טיפות של צבע מאכל או כמה כפיות של אבקת קקאו ליצירת גוון תואם.
להכנת העוגיות:
ערבבו בעזרת לקקן את הקמח, סודה ומלח.
ערבבו יחד בקערה נפרדת חמאה, סוכר וביצה טרופה.
הוסיפו את הקקאו או טפטפו טיפות של צבע מאכל אדום.
ערבבו את תכולת שתי הקערות, עד ליצירת קמח אחיד במרקמו.
ליצירת עוגיות ורודות או אדומות במהלך הלישה הוסיפו טיפות בהדרגה עד לקבלת הגוון הרצוי.
חלקו את הבצק שנוצר לשני חלקים שווים.
רדדו את שני החלקים בעובי ס"מ וחצי על תבניות עליהן נייר אפייה מקומח קלות בעזרת מארוך (ורוד אם אפשר, בשביל האווירה הרומנטית) והכניסו למקרר עד שהבצק מתמצק (כ30 דקות).
הוציאו את הבצקים ובעזרת חותכניים בצורת לב קרצו את הבצקים כך שיהיה מספר שווה של עוגיות בגדלים שונים משני הבצקים. החזירו את העוגיות למקרר למיצוק נוסף (כ15 דקות)
בינתיים הכינו את התנור על 180 מעלות.
לאחר הקירור הכניסו את העוגיות לתנור לאפיה של בין 8-12 דקות.
הפכו אותן לצדן השני לאחר כשש דקות.
לאחר הוצאת העוגיות הניחו להן להתקרר בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מרחו את המילוי על חצי מהעוגיות בעדינות ובצורה אחידה. ואת החצי השני הניחו מעל בצורה מדויקת ואסתטית. ולחצו בעדינות עד להופעת הקרם בצדי העוגיות – לא להניח לו לגלוש החוצה.
את העוגיות תוכלו לשמור טעימות וטריות עד שבוע בטמפרטורת חדר, אבל סביר להניח שהן תחוסלנה כבר בערב החג.
לבבות בראוניז – הכי מרגש שיש
מצרכים:
חבילת חמאה
שתים וחצי כוסות סוכר חום
180 גרם שוקולד מריר
ארבע ביצים גדולות
כפית וניל
שתי כוסות קמח לבן
חצי כפית מלח
צנצנת ממרח נוטלה, או לוטוס למילוי
להכנת העוגיות:
חממו תנור ל180 מעלות.
מרחו חמאה בתחתית תבניות סיליקון לאפיה בצורת לבבות.
בקערת חימום למיקרוגל ערבבו חמאה, סוכר חום ושוקולד.
חממו במיקרו במשך דקה על חום גבוה; ערבבו. אם השוקולד עדיין לא התרכך, המשיכו לחמם במקטעים של עשר שניות. (זאת על מנת שהשוקולד לא יישרף)
הוסיפו את הביצים והווניל אל התערובת בעזרת מרית והוסיפו קמח ומלח.
לאחר שנוצרה תערובת אחידה קפלו אותה לתוך התבניות ויישרו את המשטח העליון.
אפו למשך כ35-40 דקות. עד שקיסם שהחדרתם יוצא כמעט נקי.
הוציאו והניחו לעוגה להתקרר.
לאחר הקירור הפרידו את הבראוניז מדפנות התבניות בעזרת לחיצות קלות.
הניחו אותם בצד ובעזרת סכין רטובה חתכו אותם לרוחבן במרכז כך שייווצרו שני לבבות; מרחו על צד אחד שכבה עדינה של ממרח נוטלה או לוטוס והניחו חזרה את החלק השני ולחצו קלות.
סדרו את הבראוניז על צלחת יפה ופזרו אבקת קקאו מעל לקישוט.
חג אהבה שמח מgolf&co !